Antu CosultingCursurile se adresează:

  • persoanelor fizice care doresc să se specializeze în meseria de operator sudor tevi și fitinguri din PEHD.
  • persoanelor juridice care desfasoară execută instalații de alimentare cu apă și / sau instalații de gaze naturale.

Cursurile se desfăşoară după Programa de pregătire autorizată de ANC, pe durata a 40 de ore din care 16 de ore de pregătire practică, la care pot participa persoane care au o pregătire minimă de absolvenți ai învăţământului general obligatoriu.

La sfârşitul cursului, absolvenţii vor susține un examen teoretic și practic în urma căruia li se vor elibera certificate de absolvire emise de Ministerul Muncii şi Ministerul Educatiei, recunoscute în ţară, cât și în Uniunea Europeană.

Societatea noastră asigură: instruirea teoretică și practică, materialele utilizate la instruire (țevi, fitinguri din PEHD), prelucrarea probelor pentru examen, efectuarea examinărilor nedistructive și încercărilor mecanice distructive pentru probele sudate în vederea specializării operatorilor sudori, eliberarea certificatului de operator sudor țevi și fitinguri din PEHD.

'Formular înscriere curs specializare operatori sudare PEHD' este disponibilă numai pentru utilizatorii înregistrați.

Procedeele de sudare pe care se face instruirea si examinarea:

1.1 sudarea cu element încălzitor drept a îmbinărilor cap la cap (SD – BW) cu domeniile de autorizare:

a. cu diametre pana la 315 mm ;    *)b. cu diametre peste 315 mm;

1.2 sudarea prin electrofuziune a îmbinărilor suprapuse cu manşon (SRM–SW) cu domeniile de autorizare:    

  1. cu diametre pana la 225 mm *) 2. cu diametre peste 180 mm;

1.3 sudarea prin electrofuziune a îmbinărilor tip şa–teu bransament (SRS – SS) cu domeniul de autorizare valabil pentru toate diametrele.

 

In cazul în care participanții la curs doresc o autorizare ISCIR, la sfârșitul cursului se organizează și examenul teoretic și practic în vederea autorizării ISCIR a cursanților pentru meseria de operator sudor țevi și fitinguri de PEHD.

Deasemenea, în urma cursului de specializare, cursanții pot obține, la cerere:

  • un certificat de calificare în conformitate cu standardul SR EN ISO 9606:2014.
  • autorizatie ISCIR

Pentru organizarea cursurilor de specializare operatori sudori țevi și fitinguri din polietilenă ( PEHD) SC ANTU CONSULTING SRL deține autorizația emisă de Consiliul National de Formare Profesională a Adultilor Seria B, nr. 0006315, eliberată în data de 28.03.2013.